Poskrbite, da bo vaše hujšanje zdravo za vaše telo

Če se odločite za hujšanje poskrbite da ne boste šli v to brez glave in da si boste na dolgi rok naredili več škode, kot pa koristi. Zavedati se je treba, da vaše telo potrebuje vsa hranila in takoj, ko boste imeli jedilnike, kjer boste opustili določeno hrano, to že ni zdravo.

Najboljše je jesti vse in to vse v mejah normale. Vsi vemo, kako zelo popularne so diete brez ogljikovih hidratov in kako so na dolgi rok tudi nezdrave. Sama tega mojemu telesu ne bi nikoli privoščila. Tudi jaz sem imela težave s prekomerno telesno težo in sem se morala osredotočiti na hujšanje, ker me je začelo vse boleti. Najbolj pa sem videla, kako zelo me moti trebuh in da so me začela boleti kolena. 

Tako sem se odločila za zdravo hujšanje. Tako iz jedilnika nisem izključila skoraj nič, razen predelanih sladkorjev in kruh. Vse obroke sem jedla normalno, le da so to bile manjše in bolj zdrave porcije. Včasih je moj krožnik vseboval največ riža, krompirja ali testenin, sedaj pa je to vse lepo razporejeno enakomerno. Tako da moj krožnik vsebuje primerno razmerje med mesom, zelenjavo in prilogo.

Tega sem se kar hitro navadila in po treh mesecih uspešno izgubila odvečne kilograme. Lahko bi rekla, da je bilo moje hujšanje lepo ni nič naporno. 

Sedaj si znam pripraviti zdrav obrok, zelo rada pojem tudi kaj sladkega, samo v mejah normale. Nikoli se nisem odrekla kakšni hrani, ki sem si jo zelo želela tisti dan, vedno sem si jo privoščila, le količino sem omejila. Moje hujšanje je bilo uspešno in tako bom sedaj nadaljevala in ohranjala svojo težo.

Ne bolijo me več kolena, trebuh ni več napihnjen, kar nekaj pozitivnih stvari se je zgodilo, ker je hujšanje potekalo lepo postopoma in na zdrav način.