Letos so lešniki kar izginili

Nobeno leto se nam to še ni zgodilo, da bi ostali brez lešnikov, le, kdo je kriv za to, smo se spraševali, ko smo prišli z dopusta in smo hoteli obrati lešnike. Namreč nikjer jih ni bilo več, pred dopustom pa je drevo bilo še polno lešnikov. 

Kako je to mogoče, smo se spraševali, kam so izginili lešniki?

Moj mož je krivil sosede, da so oni pobrali lešnike, jaz sem bila prepričana, da ni tako, ker smo bili v preveč dobrih odnosih, da bi si to dovolili. Ko sem razmišljala naprej, sem prišla do zaključka, da bi to lahko bile veverice, ki so si naredile zalogo za zimo, in vsi vemo, da so lešniki njihova hrana.  

Ko je na obisk prišel moj oče in je bil prepričan, da smo mi lešnike obrali, je bil presenečen, da so bile veverice tako pridne. On nam je takoj povedal, da so krive veverice in da smo naredili napako, da smo lešnike, tako dolgo pustili na drevesu. On jih vedno pobere malo prej in tako poskrbi, da jih veverice nimajo časa pobrati. To nam je bila šola za naprej. Sedaj dobro vemo, kdaj se pobirajo lešniki, če jih hočemo imeti, kajti veverice so zelo priden in ti lahko oberejo celo drevo. To se je zgodilo nam. 

Še danes, ko gledam prazno drevo, ne morem verjeti, da so res to vse pobrale veverice. Včasih si mislim, da se nekdo dela norca iz mene, kajti da bi živali pobrale toliko lešnikov, skoraj ni mogoče. 

Drugo leto bomo bolj pozorni in bomo pobrali še zelene lešnike, tako jih bomo potem sami sušili. Tako bodo lešniki pri nas v skledi in ne nekje v gozdu skriti, ker bodo za to poskrbele veverice.

Tako da letos so one presenetile nas, drugo leto pa bomo mi njih, ker bodo lešniki pobrani prej, preden jih poberejo one.