Kako je dermatologija prevzela prijatelja

Prijatelj mi je zaupal, da ga zanima dermatologija in vse njene podveje. Rekel je, da je na medicinski fakulteti že nekaj malega študiral na to temo, ampak, da bi sedaj rad specializiral. Kontaktiral je fakulteto na kateri je študiral in povedal, da ga zanima dermatologija in, da bi se rad vpisal na specializacijo. Povedali so mu kaj vse potrebuje za vpis in naj se osebno oglasi, ko bodo imeli dan odprtih vrat. Povedal jim je, da ga poleg tega zanima še:

  • Alergologija
  • Estetska kirurgija
  • Žilni sistem

Sporočili so mu, da je dermatologija ena izmed glavnih poglavij, ampak pokriva še vse ostale tematike, ki ga zanimajo. Veselil se je, saj je upal, da bo lahko iz študij izvlekel čim več informacij. Ko je izvedel, da je bil sprejet na nadaljni študij se je veselo odpravil do knjigarne. Na fakulteto je želel priti pripravljen, zato si je kupil nekaj knjig, kjer je bila dermatologija glavna tematika. Vneto je prebiral njihovo vsebino in si že delal izpiske. 

Prvi dan predavanj se je bližal. Komaj je čakal, da se jih udeleži, saj je želel izvedeti čimveč. Profesor je povedal, da bo dermatologija glavno poglavje v prvem semestru. Kasneje pa bodo obdelali tudi druga področja in tako pokrili širok spekter te veje medicine. Pričeli so s težavami kože in alergijami in kako jih preprečiti oziroma znebiti. Ker je dermatologija tako široko poglavje, so temu posvetili kar nekaj časa. Profesor je želel študente res pripraviti na to, da bo dermatologija ostala z njimi za vedno.

Prijatelj je znanje kar požiral in si že iskal mesto kjer bi se po končani specializaciji rad zaposlil. Na srečo sem poznala kar nekaj ljudi na klinikah in jih vprašala, ali iščejo koga. Eden izmed njih mi je povedal, da dermatologija pravkar išče nekoga. Izmenjala sta si kontakte in kaj kmalu so prijatelja zaposlili.